Cahaya Kesyukuran
♥menulislah kerana Allah (:♥
♥Pelajari sesuatu dari Hidup anda ! Sesuatu yang mampu mengubah hidup anda ke arah yang benar ♥
♥Pandulah kehidupan anda untuk mencari keredhaan dan kasih sayang Ilahi , In Sha Allah bahagia dunia dan akhirat ♥
PLKN :)
Friday, February 8, 2013 | 6:44 AM | 0 candies
Assalammualaikum semuaa , 
hai semuaaaa , 
wahai blogg , sungguh aku rinduu padamu , hehe ..
lama sudah tidak update , 
fuhhh , fuhh , fuhhhh ... fuhh abokk 
bersarang dah blog ni , sian takde org nk update eh sayangg , 
mehh sini mehhh kite update cerite baru mehh ,, 
selame sebulan takde , aku pi plkn sayang , 
biaselah pegi menyahut seruan kerajaan , 
berkhidmat untuk negara , malaysia ! 
hehehe , 
so far kat plkn boleh lah tahan , adatlah ade yg best , ade yg malang , 
ade gembira ade sedih , biasalah 
and syukrina memang dari kecik lagi dah pandai hidup berdikari okayyy 
setakat kat kem tuh , alhamdulillah boleh lah biasekan diri dengan persekitaran kat situ , 
dengan kawan2 , dengan budak company , so far okay , okay meh kite introduce about my plkn , 
first : kem plkn di kem warisan masjid tanah , still dalam melaka jugak :) *anak jati org melaka okayyy 
second : dapat company ALPHA ,aq 1 company n group dgn dayah <3 1="" bdk="" group="" p="" semua="" sharodz="" untunglahhh="">
third : muke aku dah itamm , dah berbelang , and dah gemukk 
forth : hidup kat sane sgtlah mewah ! siyes ! sumpah ! tak tipu , gile mewah 
makan dah ah 6 kali sehari then menu dy best2 , ade tu ade ni , haihh 
hasrat nak kurus memang tak tercapai ahh , makan je kejenye , tak penah miss g Dm , 
suh riadah malas , haha , untunglah siape yg rajin riadah kan ,,, 
and kat sne tak payah lah nak susah2 kan tangan tuh pi basuh baju okayy , 
bagi yg pemalas like meee , gunakanlah perkhidmatan yg disediakan sebaik-baiknya , 
ade dobi yg penah miss antar bju kotor taw , 
dok kat kem memang takde mase nak basuh baju segala , 
and siyes cakap betol ni nak mandi petang pun takde mase , pepandai lah 
curi mase nak mandi okayy , 
kat sane pepagi dah bangun , kol 5 dah bangun pi mandi , 
tapi cikgu kejut kol 5.30 pagi sebab ade non-muslim kan , 
cikgu kejut bukan sebarang kejut taw , tiap2 pagi akan ade org cakap :
''bangun , bangun , bangun , masa tidur anda telah tamat''
then mule lah cikgu pasang lagu jiwang pepagi tuhh , memori berkasih lah , teman pengganti lah , 
and yg paling best surah yasin terus , kalau tak bangun uh memang kne bce an surah yasin ,
bila hujung minggu dapat phone , tpi dapat malam sabtu lah , kem lain smue dapat jumaat petangg , 
kem ni dy bg gune ari ahad jeh , dapat pun macam tak dapat jeh
tapi okay lah tuh , alhamdulillah bileh tepon mak lagi kan ,
then kat sane dapat dorm sme nan DAYAH , untungkan dapat 1 dorm dengan membe 5 tahun ni ,
alhamdulillah , so pegi memane pun dengan dy lah , semua rahsie dy dlm tgn 
dy buat bunyi memang nahas lah , haha *gelak setan* 
then banyak lagi cerite tapi macam malas je kan , 
so kite tengok gambar nak ?? meh jom ! 


ni pakai baju 'PT'



ni pakai bju kelas , actually ni tadi jumpe dak ina kat mc , dy kem asahan 



ni pakai baju loreng 


haha ini tabik hormat perempuan gedik namenya ,

ni kat padang kawad square , ahaha
ni bendera company : HELANG DINAMIK










Okayy tu jelahh , nanti kite update pasal plkn lgi ehhh , 
take care semuaa .
wsalam .