Cahaya Kesyukuran
♥menulislah kerana Allah (:♥
♥Pelajari sesuatu dari Hidup anda ! Sesuatu yang mampu mengubah hidup anda ke arah yang benar ♥
♥Pandulah kehidupan anda untuk mencari keredhaan dan kasih sayang Ilahi , In Sha Allah bahagia dunia dan akhirat ♥
transformasi hijrah :)
Friday, December 16, 2011 | 3:03 AM | 0 candies
haloo and selamat sejahtera ke atas kamu ^^,

tadi aku tengokk al-kuliyyah kat tv3 and tajuk dy transformasii hijrah ,
and yg palingg aku tertarik dengan episode minggu neh , dy cite pasal sejarah form4 , haha . aq memang tak minat langsung sejarah nii ,
and td ade sorg pemanggil tye kat ustaz doctor DANIAL ZAINAL ABIDIN *name doctor ne sure glamm der,
macam mane kite nak suke kat sumthing neh sedangkan kite tak suke lgsung kat bende tuhh *soalan dy mcm tu,
and i wass like , aku tak suke sejarah macm ne nak minat kan ? and aku da dpat jwpan dri kisahh nabi zaman dulu-2, tgk nabi dok kat mekah tuh almost 13 tahun , pk dy suke ke ? kene mcm2 dugaann , tapi dy tempuhh dgn bguss ye, and ustaz tuh ckpp kite kne amik kemnisan sumthing yg tak suke tuhh ntok jdkan kite sukee even pahit punn , sdgkan nabi boleehh npe kite umat dy tak ley kn ? hoho tersntap doo dgar jwapan mcm tuhh , and aku nak try ntok minat sejarah and subject yg aq tak minatt , doakan aku :)

and one more thingg , atas nasihat FILZAH HUSNA , babysitter aq tuhh , aq dahh deletteeee FACEBOOK CIK INA tuh , sebbabb, perangai aku skrg dah menjadi-jadi , tak tawu dah nak wat cmne ,. bukak facebook hari2 nak suh bkak buku subject puye lah pmlss , haishh aku skrg dh pemalas nak blajarr , tokk spm , nak berjaya mesty berusaha kan , kalo kite berusaha kite akan peroleh nya , aku pegang kate2 tuhh :)
and kalo sesape yg kwan aku kat fb tuh , jgn lah doing a silly work kalo korg dok tcri2 mne aku , korg bolehh tweet aku kat twitter jeh . and jgn lupe follow skali taww ,
doakan usaha aku kali ni berjaya :)) amin
bye-2