Cahaya Kesyukuran
♥menulislah kerana Allah (:♥
♥Pelajari sesuatu dari Hidup anda ! Sesuatu yang mampu mengubah hidup anda ke arah yang benar ♥
♥Pandulah kehidupan anda untuk mencari keredhaan dan kasih sayang Ilahi , In Sha Allah bahagia dunia dan akhirat ♥
BERHATI-HATI :)
Monday, November 28, 2011 | 7:24 PM | 0 candies
assalammualaikum kawan-2,makcik,pakcik, pakwe, makwe , adik, abang, kakak , hahaha
okeh na share neh , skrg neh kan time cuti so byak lah kejadian yang tak diingini akan berlaku , #nauzubillah , mintaklah dijauhkan dari kita semue , AMIN :) time cuti nih lah kawan-2 kita yang ta seberape sihat tuh*i think sebab kalo dy sihat akal fikiran dyorg tak kan buat keje yg ta berfaedah tuh kan ?
time neh lah dyorg nak wat keje part time ntok tambahkan duet poket , hello abg handsome ta de keje lain ke nak wat ? menganggu ketenteraman orang jeh , cube lah adik manis nie wat kat abg handsome how you feel it ? you get it ? so ta payah lah nak wat keje yg harem nih , lagipun if abg handsome nih muslim hidup ta de keberkatan lah , lagi pun kan mak dah antar pegi skolah agama blajar , tu lah mak antar pi sekolah dok main2 jeh ta pernah nak focus , macam ni lah nanti bile dah besar , tapi jangan kan salah ibu yang mengandung , mereka dah didik kita sehabis baik yg mungkin , just terserah kita jeh na mengatur hidup sendiri, hidup sendiri pun ta reti na atur ke ? kan Allah dah berfirman ;'' Allah tak akan megubah hidup seseorang melainkan seseorang tuh yg mengubah ye dengan sendiri '', so take note please :) bile time cuti kan ade byk mase terluang time neh la nak wat keje tak senonoh kan ? such as mencuri merempit melepak tgah-2 mlm tuh pas tuh menceroboh anak dara orang , its oke ? i think its such a silly work ;/ ,come on lah tak kan dah besar panjang nak wat keje mc tuh jugak ? huh i'm confused ==' ape jeh kite dapat if buat semue tuh , maybe yes , firstly kite akan dapat duet immediately dgn nilai yang sgt besar dan banyak , tapi tuh kan duet tuh bukan halal pun ttap haram gak , so sia-sia jeh , maybe time tuh dah tak nampak halal haram kot ==' , come on lah brother awal-awal tahun hijrah lah korang nak wat hal camni , tak gentle lah , tawu mak bapak malu weyh , ke dah tak pk mak bpak ? as u doing something thinking about parents first yeah ? its wrong or right .
im sorry readers if my words is too much , but its the reality we cannot deny it ,
#for abg-2 handsome pulangkan balik ape yg korg dah amik , taubat lah abg dunia nak kiamat dah . berubah sebelum terlambat aku doakan korang cepat-2 dapat hidayah dan nur ntok korg,
#for makcik-2 awaslah anak-2 anda supaya tidak keluar rumah sampai lewt malam dan awasilah rumah anda pastikan semuenya berada dalam keadaan selamat
#for muslim amal kan lah al-mathurat tiap2 pagi n petang supaya tuh boleh jadi pendiding diri kita dan sekeliling :)

sekian , wassalam :)